Vieraana Ruokabloggaaja Anni Kravi – co-founder and owner of DATE + KALE

Vieraana Ruokabloggaaja Anni Kravi – co-founder and owner of DATE + KALE

Kiinnostuin terveellisestä (ja erityisesti kasvisruuasta) 5-6 vuotta sitten tutkiessani keinoja hillitä stressivatsani oireilua. Ruokavaliostani jäivät erityisesti vehnä ja valkoinen sokeri, tilalle tulivat muun muassa kvinoa, hirssi, tattari, kasviproteiinit, lehtikaali, tahini, hapankaali, adaptogeenit ja viherjauheet. Aloin kuvaamaan ruoka-annoksiani opiskeluiden ja töideni ohella sekä jakamaan reseptejä blueberryboost.com –sivuillani. Kauppakorkeakoulusta valmistuttuani minulla oli jo oma yritys, olin jättänyt aiemmat IT-alan työni ja elätin itseni freelance-ruokastailistina, sisällöntuottajana ja somekonsulttina. Viime joulukuussa avasin yhtiökumppanini Richard McCormickin kanssa Helsinkiin DATE + KALE –ravintolan joka tarjoaa terveellistä, (ja kaunista) kasvisruokaa. Ensimmäinen oma keittokirjani ilmestyi Briteissä tammikuussa 2017. Ruuan visuaalisuus on minulle tärkeää, ja pidän kulhojen koristelemista hyvinkin meditatiivisena ja mieltä rauhoittavana.

Kantavana ideana ruokavaliossani on luonnollisuus, ja sama pätee ihonhoitotuotteisiin. Vältän prosessoituja tai lisäaineita sisältäviä ruokia, enkä myöskään halua laittaa iholleni turhia kemikaaleja. Kosmetiikkavalintoihini aloin kiinnittää erityishuomiota viitisen vuotta sitten, kun muutoin aina lähes virheettömälle iholleni puhkesi ’POD’ eli suunympärysihottuma. POD:in aiheuttajaksi on epäilty lukuisia eri tekijöitä, eikä mistään ole päästy varmuuteen – kuitenkin pääepäiltyjen joukossa ovat synteettiset kemikaalit, ruokavalio sekä muutokset hormonitoiminnassa ja stressi. Jurlique on ollut yksi suosikkibrändeistäni jo muutaman vuoden ajan, luottotuotteisiini kuuluvat ruusuvesi sekä erilaiset naamiot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevään tullen sekä ruokavalioni että ihonhoitorutiinini muuttuu kevyempään suuntaan. Raakaruoka, salaatit, tuorepuurot ja smoothiekulhot ovat keväisiä luottoannoksiani. Tämän hetken suosikkejani ovat erilaiset raakapuurovariaatiot, jotka valmistan useimmiten hirssistä tai tattarista. Ihonhoidossa taas vaihdan talviset, kuivan ihon rikkaat ja syväkosteuttavia voiteet hieman kevyempiin. Tällä hetkellä käytössäni ovat Jurliquen Purity Specialist –vesi sekä maski, joita käytän kerran viikossa kevätihon kirkastamiseen sekä niiden päälle Herbal Recovery –sarjan tuotteet.

TATTARI-OMENAPUURO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 dl kokonaista kuorittua hirssiä

1 Granny Smith –omena, lohkottu

¼ avokado, kivi poistettu

½ pieni sitruuna

1,5 dl itse tehtyä kasvimaitoa (tai muuta kasvimaitoa kaupasta)

1 rkl chia-siemeniä

½-1 tl spirulinaa

pari tippaa piparminttuöljyä

Päälle: mantelivoita, marjoja, kookoslastuja, tuoretta minttua

Huuhtele hirssi huolellisesti vähintään kolmessa vedessä ja jätä yön yli likoamaan raikkaaseen veteen. Aamulla huuhtele hirssi vielä kertaalleen ja laita blenderiin muiden ainesten kera. Sekoita tasaiseksi, kaada kulhoon ja koristele mielesi mukaan.