Guestblogger Hanna Kovanen – muotibloggaaja

Guestblogger Hanna Kovanen – muotibloggaaja

Olen kirjoittanut Hanna’s Journal – muotiblogia noin puolitoista vuotta, ensin osana Trendin ja Lily.fi:n Lily EDIT –muotijulkaisua ja viime syksystä alkaen itsenäisesti. Olen sittemmin kirjoittanut muuan muassa pohjoismaisten suurimmalle muotilehdelle STYLEBY:lle. Bloggauksen lisäksi opiskelen taloushistoriaa Edinburghin ylipistossa, ja tähtäimessä on valmistuminen tämän kevään aikana.

Olen aina seurannut muotia, mutta en ole koskaan ollut meikki- tai kauneusintoilija. Kiinnostuin ihonhoidosta vasta, kun sairastuin hormonaaliseen aikuisiän akneen, ja sen seurauksena suosin mahdollisimman luonnonmukaisia inhonhoitotuotteita, koska ne pitävät ihoni paremmassa kunnossa. Nukkumalla tarpeeksi ja runsaalla veden ja vihermehujen juomisella sekä omalle iholleni sopivilla tuotteilla olen pysynyt saavuttumaan se niin kutsutun hehkun, mutta uskon myös, että hyvällä pohjameikillä saa itsensä hehkeämmän näköiseksi. Pidän kuitenkin kuulaasta ja mahdollisimman luonnollisesta meikkipohjasta, jonka saavuttamisessa ihon kunto on avainasemassa.

jurlihurli

Viikoittaisiin ihonhoitorutiineihini kuuluvat tärkeimpänä osana 100 prosenttisen luonnolliset öljyt, joilla kosteutan kasvoni ja kaulani. Suosikkini on Raaw in a jar –merkin Blue Beauty Drops, ja tehohoitona käytän usein Jurliquen Herbal Recovery Anvanced – seerumia. Käytän myös päivittäin kosteuttavia kasvosuihkeita, kuten Jurliquen Revitalising Blend Aromatherapy Mist –kasvosuihketta, joka on kätevä matkoilla. Otan aina lennolle mukaan ihon kosteutukseen tarkoitettuja tuotteita ja lennän lähes poikkeuksetta ilman meikkiä. Etsin inspiraatiota ihonhoitoon naisilta, joilla on vanhemmalla iällä kuulas ja hyvänkuntoinen iho. Toistaiseksi paras vinkki, johon olen törmännyt, on viikoittainen kasvohieronta, joka pitää ihon kimmoisana. Kasvohieronta guruni on Su-Man. Toinen toimiva ja hyväksi todettu vinkki on laittaa vihreä tee pussit silmien päälle noin kymmeneksi minuutiksi, kun silmät ovat aamulla turvoksissa. Works like magic.

Minulla on aina ollut skandinaavisen selkeä ja maskuliininen tyyli. Koen tyylisilmäni kuitenkin kehittyneen ja tyylini muuttuneen klassisemmaksi. Mitä kauemmin olen seurannut muotia, sitä enemmän olen alkanut arvostamaan muodin klassikoita, koska toimivat vuodesta toiseen. Seuraan trendejä, mutta innostun niistä nykyään harvemmin. Olen kiinnostunut oman tyylin kehittämisestä sekä toimivan ja tyylikkään vaatekaapin rakentamisesta. Pidän perusvaatteista, jotka ovat kiinnostavia ja sesongin siluetin mukaisia, ja luon tyyliini mielenkiintoa ja persoonallisuutta asusteilla. Asusteilla on helppo muuttaa asun fiilistä; olen pohjimmiltani farkkutyttö, ja saatan pukeutua farkkuihin myös iltamenoihin, mutta vaihdan jalkaan korolliset kengät.
Vaateostoksilla kannattaa muistaa, että vaatteet ovat käyttötavaraa, eikä mitään turhaa kannata ostaa henkariin roikkumaan. Toisaalta vaatteilla on parhaimmillaan itsetuntoa kohottava vaikutus, ja siksi pyrin ostamaan vain ostoslistaltani löytyviä todellisia helmiä. Kehotan myös pidättäytymään pääasiassa vain muutamassa lempimerkissä – se on yksi parhaista vinkeistä, jonka olen saanut – silloin oman vaatekaapin sisältöä on helpompi yhdistellä. Omia lempimerkkejäni ovat muuan muassa Toteme, The Row, Protagonist, Balenciaga ja Céline. Mikään ei tietenkään ole käytännössä yhtä helppoa, joten myönnettäköön, että haaveilen tällä hetkellä Manolo Blahnikin kengistä ja Pradan Pionniére -laukusta.

Inspiroidun eniten luonnosta, matkustamisesta ja australialaisen Akila Berjaouin valokuvista, ja uskon vahvasti, että tyyli syntyy oman elämän kontekstista eikä pelkästään vaatteista, joihin pukeutuu. Kyseessä on kokonaisuus, jonka täytyy olla kiinnostava. Tämän sesongin tyyli-ikonini on edesmennyt Carolyn Bessette Kennedy, mutta olen aina pitänyt Vanessa Trainan sekä Elin Klingin tyylien ajattomuudesta.

Tyylivinkit keväälle 2017:

1. One-Sided Tops
Olen kyllästynyt bell shape –hihoihin, vaikka trendin aloittanut Australialainen Ellery kuuluukin lempimerkkeihini. Tämän kevään mallistoissa näkyy paljon yksiolkaimisia yläosia, jotka tekevät asusta heti kiinnostavan.

1
Kuvassa Isabel Marant SS17

2. Eyes on the Waistline

Toinen siluetin kiintopiste on vyötärö – klassinen lähestymistapa on vyötäröä imarteleva bleiseri, joita on näkynyt muuan muassa Célinen ja Balenciagan mallistoissa.


2
Kuvissa Toteme AW16 ja Protagonist Resort 2017

3. Silk and Pleats Please

Sillki jatkaa trendikkäänä materiaalina. Eräs kiinnostavimmista silkkivaateita valmistavista merkeistä on ruotsalainen Deitas, jonka loungewear –henkisiin vaatteisiin kannattaa tutustua. Silkkitopit ja –mekot ovat ajattomia, ja silkkihuivilla on helppo tuoda väriä muutoin pelkistettyyn tyyliin.

Ostin vuosi sitten New Yorkissa legendaarisen Issey Miyaken Pleats Please –merkin vekkihousut, joita olen käyttänyt sen koommin lähes viikoittain; ne ovat todelliset luottohousut, jotka sopivat paljon matkustavalle. Vekkivaatteet ovat tänä keväänä vielä vahvemmin esillä, kun sekä Marni että Jil Sander toivat ne ryminällä catwalkille.

3
Kuvassa Jil Sander SS17

4. Bow Mania

Rusetti on tyttömäinen koriste, joka nyt erityisen suosittu varsinkin hiuskoristeena sekä asusteissa, kuten Manolo Blahnikin ja The Row:n kenkämallistoissa. Rusetilla koristellut kengät sopivat moderniin asuun, kun ne pukee esimerkiksi tummansinisten vintage Levisten seuraksi.

4
All over the press ja The Row SS17

5. All White

Tänä keväänä pinnalla on useampi tehosteväri, kuten vaalenpunainen, tummansininen ja keltainen, sekä omaan makuuni enemmän uppoava kokovalkoinen tyyli, jonka mielenkiintoa voi lisätä asusteilla. Hieman isokokoisesta valkoisesta kauluspaidasta yhdistettynä farkkuihin tai silkkihousuihin on helppo aloittaa asun rakentaminen.

5

Kuvissa The Row:n liike New Yorkissa ja Jacquemus SS17

6. Flip Flops

Alexander Wangin uusi surffihenkinen kevätmallisto on yksi sesongin inspiroivimmista, ja niinpä ensi kesän trendikkäimmät kengät ovat mustat varvassandaalit – simple and chic.

6

Varvassandaalit TKEES

http://hannas-journal.com/

https://www.instagram.com/hannakovanen/

Kuvat: Vogue.com, Protagonist, Toteme, The Row, WSJ Magazine, TKEES ja Hanna Kovanen